Hier zijn we goed in

Gentle Innovations gelooft in de kracht van web technologie en heeft zich om die reden hierin gespecialiseerd. Onder andere de volgende technieken heeft Gentle Innovations in huis.

Responsive web

Een goede website moet er anno 2014 zowel op een 27" iMac, een 13" laptop, een smartphone als een tablet optimaal uitzien. Dit heet het responsive web. Lees meerWaar het enkele jaren geleden voldoende was als een website er goed uitzag op een gemiddelde desktopcomputer, verwacht men nu dat een website er optimaal uitziet op alle soorten apparaten. Dit vereist een compleet andere kijk op webontwerp en web programmeren. Het is niet afdoende om objecten in een vast formaat te ontwerpen en te programmeren. Er ontstaat dan immers een ‘onleesbare’ website op een smartphone of tablet. Een ontwerp anno 2014 is flexibel en houdt rekening met het apparaat waarop de website wordt bekeken. Op een grote 27" iMac worden foto's groot weergegeven, terwijl op een kleine laptop of smartphone diezelfde foto een klein deel van de ruimte inneemt of zelfs helemaal afwezig is. Gentle Innovations maakt onder meer gebruik van Drupal en WordPress, zodat websites gemakkelijk zijn te beheren.

Gentle Innovations gelooft in het principe van ‘ontzorgen’ en neemt daarom graag de volledige verantwoordelijkheid van het website ontwikkeltraject op zich. Gentle Innovations is de verbindende factor tussen alle betrokkenen, zoals de ontwerper, de fotograaf (optioneel), de tekstschrijver (optioneel) en de webhoster. Daarnaast zijn wij doorlopend bereikbaar voor service en onderhoud na oplevering van de website.

Web apps

Applicaties worden gebruikt om (complexe) bedrijfsprocessen te ondersteunen, klanten te bedienen of een mix hiervan. Een online web applicatie is hiervoor het ideale platform: snel, betrouwbaar, veilig en goed te schalen. Gentle Innovations heeft de methodes en technieken in huis om online web applicaties te realiseren. Lees meer

Traditioneel gezien wordt software op maat gemaakt of ingericht en per computer geïnstalleerd, geconfigureerd en beheerd. Deze logge en arbeidsintensieve aanpak wordt nu steeds minder gebruikt en daarvoor in de plaats zijn er web applicaties gekomen. Web applicaties - in de Cloud -, zijn veilig, betrouwbaar, hebben lage onderhoudskosten en bieden uitstekende mogelijkheden tot interactie met klanten en/of partners. Gentle Innovations beschikt over kennis van de juiste frameworks zoals AngularJS en Ext JS om zowel kleine als grote web applicaties te realiseren. Gentle Innovations gebruikt hiervoor de flexibele Scrum methode (of afgeleide), waardoor maximale grip op het project behouden blijft.

Hybride mobiele apps

Een mobiele applicatie wordt normaliter ontwikkeld per mobiel platform. Dit betekent dat er aparte app voor zowel Apple's iOS, Android als Windows Phone moet worden gemaakt. Door een hybride app te ontwikkelen kan in één keer ontwikkeld worden voor álle mobiele platformen. Lees meer

Door voor alle platformen in één keer te ontwikkelen worden uiteraard de kosten beperkt, maar ook het risico. Op dit moment is niets zo veranderlijk als de marktverdeling in de mobiele telefoniemarkt. Op dit moment zijn Apple's iOS en Android de populairste platformen, maar er komen steeds meer platformen bij zoals Windows Phone of FireFox OS. Met een hybride app is het toevoegen van een nieuw platform zeer eenvoudig. Er hoeft weinig tot geen code bij te worden geschreven en dus kan er gelijk gestart worden met het testproces. Dit heeft tot gevolg dat er snel kan worden ingespeeld op de veranderingen binnen de markt. Gentle Innovations maakt hybride apps met het Sencha Touch framework, dat gebaseerd is op HTML5.

Cloud server

Complexe (mobiele) applicaties hebben een Cloud nodig om data te ontvangen en data te versturen. In deze Cloud, de 'backend', worden gegevens gecontroleerd, geautoriseerd, gecombineerd en op een slimme manier verwerkt. Ook worden in hier complexe taken uitgevoerd, zoals het maken van facturen. Lees meer

Zonder degelijke Cloud-server (de 'backend') kan een (web)app niet veel meer dan een gemiddeld appje uit de App Store. Om complexe taken te kunnen uitvoeren, is het noodzakelijk dat een (web)app op een slimme en betrouwbare manier omgaat met centrale data en dit -indien nodig- koppelt aan bestaande systemen binnen of buiten de eigen organisatie. Daarom heeft Gentle Innovations zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van geavanceerde backend software.

Mobiele IOS printen

Standaard is het niet mogelijk om in de auto of bestelbus af te drukken op een mobiele printer vanaf de iPhone of iPad. In de praktijk bleek hier echter wel behoefte aan. Gentle Innovations heeft daarom een oplossing voor dit probleem ontwikkeld. Lees meer

De Apple iPad is een ideaal apparaat om bedrijfsprocessen te ondersteunen waar IT gewenst is, maar waarbij een volledige laptop of computer onhandig is. Sinds eind 2010 zijn de iPad en iPhone in staat af te drukken op thuis- en klein zakelijke printers. Afdrukken naar mobiele printers, kleine printers met ingebouwde accu, kan echter niet. Dit is een belemmering voor zakelijk gebruik, waarbij bijvoorbeeld een bezoekverslag op papier wel is gewenst.

Gentle Innovations is lang op zoek geweest en heeft uiteindelijk een oplossing ontwikkeld die het alsnog mogelijk maakt om onderweg vanaf iPhone of iPad af te drukken op een mobiele printer, waarbij op een slimme manier gebruikt wordt van bestaande en betaalbare apparatuur die op de markt beschikbaar is.

Mobiel: 06 245 031 33
rsteenbeek@gentle-innovations.nl
Algemene voorwaarden